Home Microsoft SQL Server DigiMailing Contact
    KeywordZoekmachine optimalisatie

 

er is de afgelopen vijf jaar veel geschreven over zoekmachines. De macht van Google heeft het voor ontwikkelaars makkelijker gemaakt. Zorg dat je bij de eerste drie resultaten van Google zit en de missie is geslaagd. Om dit te bereiken zijn een aantal stappen nodig.

 1. Zorg voor een registratie bij DMOZ.org. Dit is de bibliotheek van vele zoekmachines zoals Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos en HotBot. Het is gebasseerd op categorien. Het makkelijkst is een vergelijkbare site te zoeken en vervolgens op "URL aanmelden" te klikken.
 2. Maak een account aan bij Google.
 3. Ga naar "Webmasterhulpprogramma's" en registreer uw site. Zorg ook dat deze geverifieerd is als uw eigendom. Dit zorgt ervoor dat u nu toegang heeft tot de statistieken van Google over uw website. Met welke zoekwoorden komt men bij uw site en hoevaak.
 4. De kennis die bij stap 3 is opgedaan kan je verder uitbouwen door de zoekwoorden waar u op wilt scoren vaker te laten terug komen in de website. Zorg hiervoor dat de tekst bijvoorkeur als platte tekst gebruikt wordt (geen afbeelding of flash) en op meerdere pagina's binnen uw site. Zorg ook dat deze zoekwoorden binnen een alinea van andere tekst gebruikt wordt.
 5. Wellicht nog belangrijker als stap 4 is het registeren van uw website bij collega website's. Als uw pagina veel informatie bevat waar door andere site's naar verwezen wordt, krijgt u een hogere pagerank en dus een hogere positie op de lijst.
 6. Maak een sitemap voor uw website. Dit is een xml bestand waarin alle verwijzingen staan naar onder liggende pagina's. Er zijn diverse programma's die voor u een dergelijke sitemap kunnen maken, één van de makkelijkste is http://www.xml-sitemaps.com/ deze indexeerd de eerste 500 pagina's (vrijwel altijd voldoende) gratis.
  Een klein voorbeeldje van zo'n sitemap ziet er als volgt uit
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
  - <urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9 http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd">
  - <url>
    <loc>http://www.derammen.nl/</loc>
    <priority>1.00</priority>
    <changefreq>daily</changefreq>
    </url>
  - <url>
    <loc>http://www.derammen.nl/index.php</loc>
    <priority>0.80</priority>
    <changefreq>daily</changefreq>
    </url>
  </urlset>
 7. Zorg dat de titels van uw webpagina's trefwoorden bevatten waar u op wilt scoren.
 8. Flash wordt door vrijwel alle zoekmachines slecht geindexeerd. Hierdoor scooren website's die alleen maar flash bevatten vaak slecht in zoekmachine statistieken. Toch is het wel mogelijk om de score te beinvloeden.
  Maak een flash site uit meerdere "movie's" hierdoor heeft u meerdere pagina's waarnaar verwezen kan worden. Zorg er ook voor dat bij het openen van de pagina de tekst direct zichtbaar is. Een mooie tekst in en uit faden, of een mooi inklap menu is dus wel mooi maar slecht voor de zoekmachine.
  Een andere techniek is het gebruik van sIFR, hierdoor kunt u wel Flash voor lettertypes gebruiken maar worden deze technisch goed gelezen door de zoekmachine, zie hiervoor het artikel van sIFR.

 
Syntax
Last revision
News

  Query a named instance
Sybase+ASE+silent+install
SQL 2008 R2
Deprecated procedures in SQL2008
Reporting Services item-level role definitions
Create all your missing indexes
Converting datetime field
Start MSSQL Server Profiler at time
Replicating MSSQL Server views
Exploring Microsoft Sharepoint
The OLE DB provider "SQLNCLI10" for linked server indicates.
Mobile solar charger
Oracle to SQL Server replication
Cannot insert the value NULL into column
Undocumented Microsoft SQL Server 2008
VMware
Zoekmachine optimalisatie
SQL Servers hidden objects
FckEditor
Flash in Ajax
De hype die AJAX heet
Barcode scannen
MySQL; Gratis, makkelijk en snel!
PHP
sIFR; de combinatie tussen HTML en Flash